להביע דיעה במחלוקת ראשונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כאשר כתבתי תגובה באחד מהאתרים החרדים נגד מנהג הכפרות הותקפתי ע"י אנשים שטענו שאני אדם פשוט ואין לי שום אפשרות ללכת נגד מה שאמרו גדולי ישראל,בהתחשב בעובדה שאני נתלה באילנות גבוהים(הרמב"ן,מר"ן הבית יוסף)האם מותר לי לחלוק על מנהג הכפרות בתרנגולים?כמובן בלי לדבר נגד חכמי ישראל שעודדו את המנהג.

תשובה

שלום וברכה

לא אוכל לכתוב עליך, אולי כבודו אדם גדול. אבל אני כאדם פשוט אין לי כל זכות לכתוב מילה וחצי מילה בעד דיעה אחת נגד דיעה אחרת. אוכל לשאול והביא ראיות מהגמרא בעד דיעה מסויימת אבל לא אוכל לומר שלדעתי העלובה יש לנהוג בצורה מסויימת.