האם אמירת בעז"ה זה כמו בלי נדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם אני אומרת "אני אבוא בע"ה" [בעזרת ה´] פוטר נדר?

תשובה

שלום וברכה,

אין אמירת "בעזרת השם" כמו אמירת "בלי נדר", ואין זה פוטר מנדר.

אלא, שלא כל אמירה "אני אבוא" הופך לנדר, רק אם את אומרת שתבואי לדבר מצווה, כגון "אבוא להתפלל בבית הכנסת", או "אבוא לשמוע שיעור תורה", וכדומה.

אם עשית "התרת נדרים" בתחילת השנה, או אמרת נוסח "כל נדרי" בתחילת השנה, ובמשך השנה שכחת לומר "בלי נדר", אינך צריכה "התרת נדרים" על אמירה לעשות דבר מצווה, כשלא אמרת מפורש לשון נדר או שבועה.

בברכה,
מנשה בן פורת