חלמתי על אבי שניפטר שלא היה מוכן ללחוץ את ידי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב. אבי ניפטר לפני שבועיים בערך, וחלמתי עליו שהוא חוזר מהבית כנסת בשבת עם חולצה לבנה מכנס שחור ומשקפי שמש, [ככה הוא היה הולך לבית כנסת בשבת]. ושבאתי ללחוץ לו יד הוא לא היה מוכן. וכנראה שאמרתי לעצמי, בטח אסור לו, בגלל זה הוא לא לחץ. אם הרב יוכל לעזור לי, מה זה אומר, אני אשמח. אם יש טלפון שאפשר לשאול את זה אני אשמח, פשוט אני לא מסוגנן הכי טוב בכתיבה. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

מבואר בתלמוד (מסכת ברכות) שמת המופיע בחלום זה סימן יפה. וכשראית אותו עם חולצה לבנה וכו', כמו שהוא היה הולך לבית הכנסת, זה מראה שטוב לו, והוא שמח בעולם הבא מהמצוות שעשה.