נכשל באתרי תועבה. מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בחור ישיבה מתחזק. תמיד הייתה לי בעיה עם שמירת העניים, והייתי נכנס לאתרי זוהמה. ב"ה התחזקתי וירדתי מזה, אבל עדיין יש לי קטעים שאני נופל, ובזמן שאני נכנס אני מצטער ואומר אני לא רוצה את זה, וכל שכן אחרי זה. יש לי תמונות שאני לא מצליח להיפטר מהן, וגם לצערי כל פעם נוספות עוד. אני כבר לא יודע מה לעשות, ואני מתבייש לדבר על זה עם הרבנים. מה אני יכול לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

כל הכבוד לך שהתחזקת בעניין, ושאתה רוצה להתנקות לגמרי. אתה בהחלט תצליח להתנקות, שהרי ה' הבטיח: "הבא ליטהר מסייעין לו".

כפי שאתה מתאר, אתה "מכור" לזה. חשוב שתכיר במחלתך ובשם המחלה. זה הצעד הראשון ליציאה מההתמכרות. אך אל דאגה, גם מכורים יכולים לצאת מהדבר שאליו הם מכורים. למשל, אני מכיר אדם שהיה מכור לסמים קשים במשך 43 שנים, ובגיל מבוגר, בגיל 60, עם רצון חזק, הוא התנקה מזה.

באתר "שמור עיניך" עוזרים ומסייעים למכורים לאתרי תועבה לצאת מזה,/P>כצעד ראשון, עליך להתקין סינון על האינטרנט, סינון טוב שאי אפשר להוריד, כמו: אתרוג (לא מתאים לך רימון) או נתיב. לגבי התמונות, אם כוונתך לתמונות פיזיות, עליך להשמידם, ועם הטיפול והיציאה מההתמכרות אתה כבר לא תאסוף אותם יותר. אם כוונתך לתמונות בראש, אל תלחם בזה, עם הזמן זה יעבור.
בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת