צפייה בבית ספר למוסיקה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול אם יש בעיה לראות "בית ספר למוסיקה" (תחרות שירה לילדים) מבחינת ההלכה ואם כן מה המקור לאיסור?ומה בקשר לתכניות טלווזיה אחרות בתודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

הנה ההתייחסות לטלוויזה ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן עה - ולא יראה בך ערות דבר

יש להבהיר שעצם הכנסת טלויזיה בבית, וההסתכלות בה, מלבד שיש בזה איסור משום מושב לצים וביטול תורה, עוד בה שמגרה יצר הרע בעצמו כשמסתכל בסרטים המלאים זמה, ומראות נגעים במשאות שוא ומדוחים, המלאים בפריצות ותועבות אשר שנא ה'. משחית נפשו הוא יעשנה. וגדול עונו מנשוא. ועתיד הוא ליתן את הדין. ובפרט אם יש לו ילדים בבית שעל ידי מכשיר תועבה זה הוא מכשילם ומרעה אל רעה יצאו, ומוציאם ח"ו מדרך הישרה לרשות סטרא אחרא. ועובר משום אל תשכן באהליך עולה. ולכן כל החרד לדבר ה' ימהר לסלק הטלויזיה מביתו.