למה חלק זוכים לאמת וחלק לא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בתהליך התחזקות ואני שמחה בזה שאין מילים לאתר. וכמו כל מתחזק בא לי שכל עם ישראל ידע את האמת ויהיה שמח ושלם באמת. ואני יודעת שזו זכות גדולה שפותחים לך את הלב ושופכים אור לתוכו... אך למה זה לא קורה לכולם ? יתכן וזה קשור לגובה הנשמה? או אולי פחד משינוי? ומה אומר המונח תינוק שנשבה?

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה שולח לכל אחד ואחת מבני ישראל אור והתעוררות מפעם לפעם ומי שרוצה,תופס את ההארה ומתעורר לתשובה ומי שלא, מפסיד.

כך כתב בקדושת לוי בראשית
כי באמת בכל יום ויום מגיע לאדם התעוררות מאת הבורא ברוך הוא כדאמרינן בגמרא בכל יום ויום בת קול יוצאת מהר חורב שובו בנים, והוא אתערותא על יראת הבורא ברוך הוא. ובאמת התעוררות הוא רק על רגע אחד ואחר כך הולך התעוררות והוא בסוד מטי ולא מטי. אבל האדם בשעה שמגיע התעוררות צריך לאחוז בה ולדבק עצמו בה בכל כחו.

אמת שיש נשמות גבוהות שמרגישים יותר חזק את ההתעוררות ומתעלים יותר מהר אבל לכל יהודי ויהודי יש את הקריאה משמים להתעורר ולהתחזק.

בהצלחה,