עד מתי אפשר לברך ברכה אחרונה על אכילה ושתייה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב. כשמברכים ברכת שהכל ומזונות האם יש פרק זמן שמותר לברך בו ברכה אחרונה או שזה תופס לכל היום ? תודה

תשובה

שלום וברכה

מי שנמצא במקום אחד ורגיל לאכול כל היום יוצא בברכה אחת.

אבל אין דרכם של בני אדם מן הישוב לאכול כל היום ועל כן ניתן לאכול על סמך ברכה ראשונה עד שיסיח דעתו מלאכול. בדברים שאינם ברכת מזונות ניתן לסמוך על הברכה הראשונה אף אם יצא לבית אחר אולם לא ראוי לנהוג כן אלא לברך ברכה אחרונה לפני היציאה מהבית.

בשתיה שאכן דרך הרבה בני אדם לשתות מים בכל זמן, יוצאים בברכת השהכל את כל השתיה ששותים בכל היום עד שיוצאים מהבית. כאשר עבורים למקום אחר, יש לברך שוב.