גיור צבאי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אבא שלי יהודי ואני מעוניין לעבור גיור צבאי ולשמור תורה ומצוות אתה יכול להסביר לי האם זה גיור אמתי ומי הדיינים ועם עדיין יש גדולי דור שאומרים שזה לא גיור אמתי ועם נגיד וחלילה אני נופל אחרי תקופה ומפסיק לשמור האם אני עדיין יהודי אני חוקר על זה כול יום כול היום אני לא יודע מה לעשות תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

גיור שיש בו קבלת מצוות בשלימות הוא גיור כשר.  מומלץ מאוד כדי שהגירות תוכר על ידי כולם, להתגייר בבית דין ידוע ומקובל כמו בית דינו של הרב ניסים קרליץ וכדו'.

אם יש לך ספק שלא תשמור את המצוות כל ימי חייך לא כדאי בכלל שתתגייר וכדברי הרמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק יד

הלכה ב
ומודיעין אותו עיקרי הדת שהוא ייחוד השם ואיסור עכו"ם, ומאריכין בדבר הזה ומודיעין אותו מקצת מצות קלות ומקצת מצות חמורות ואין מאריכין בדבר זה, ומודיעין אותו עון לקט שכחה ופיאה ומעשר שני, ומודיעין אותו עונשן של מצות, כיצד אומרים לו הוי יודע שעד שלא באת לדת זו אם אכלת חלב אי אתה ענוש כרת, אם חללת שבת אי אתה ענוש סקילה, ועכשיו אחר שתתגייר אם אכלת חלב אתה ענוש כרת, אם חללת שבת אתה ענוש סקילה, ואין מרבין עליו, ואין מדקדקין עליו, שמא יגרום לטרדו ולהטותו מדרך טובה לדרך רעה שבתחלה אין מושכין את האדם אלא בדברי רצון ורכים וכן הוא אומר בחבלי אדם אמשכם ואח"כ בעבותות אהבה.

אם החלטת להתגייר ותתגייר בלב שלם הרי אף אם חלילה תעבור על חטא לא תתבטל מיהדותך.