מת בחלום מבקש קדיש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. בת דודה שלי נפטרה לפני כשלושה חודשים. לצערי, המשפחה שלה לא מאמינים ולא רוצים להאמין בבורא עולם. בערב שבת היא הגיעה אלי בחלום וביקשה ממני שאגיד עליה "קדיש". אני אמרתי לה שאני מבטיחה לה שאדאג לה לקדיש. (כמובן שבעלי בתפילה בבוקר עשה לה אשכבה). אך אני לא יודעת מה לעשות? ההורים שלה לא מוכנים לשמוע על כך האם אפשר שמשהו אחר שהוא לא בן משפחה יגיד עליה קדיש? זה גם יכול לעזור לה?

תשובה

שלום וברכה

מצווה שבעלך יאמר קדיש לעילוי נשמתה והדבר יועיל מאוד. או שתכרי תלמיד חכם שיאמר קדיש עבורה. כמו כן תתני שקל לעילוי נשמתה ותדליקי נר בעבורה ותשתדלי לקרוא בכל יום פרק או שניים של תהילים לעילוי נשמתה.