שאל את הרב - כללי

האם קיימים ל"ו צדיקים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם קיימים ל"ו צדיקים? על מה זה מבוסס והאם ניתן לדעת מי הם? מה קורה כשאחד מסתלק מהעולם? תודה

תשובה

שלום רב,

כתוב במסכת סוכה (דף מה עמוד ב) שאין בעולם פחות מל"ו צדיקים שמקבלים את השכינה כל יום, שנאמר (ישעיה ל יח) "אשרי כל חוכי לו", ל"ו בגימטריא לו.

תמיד יהיו לפחות ל"ו צדיקים, על פי מש"כ במסכת קידושין (דף עב עמוד ב) שאין צדיק נפטר מן העולם עד שנברא צדיק כמותו, שנאמר (קהלת א ה) "וזרח השמש ובא השמש".

בברכה,

הלל מאירס