שבת היא זכר או שמא נקבה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בוקר טוב, 1. בזכות צפייה בהרצאותיו של הרב זמיר כהן (בינתיים דרך האינטרנט), התחלתי לשמור שבת ברוך השם משבת גדול (לפני יום הכיפור האחרון) רציתי לדעת האם שבת היא זכר או שמא נקבה? (שבת מבורכת, שבת גדול). 2. אני בת 38, רווקה ומתגוררת עם משפחתי, אימי מדליקה נרות שבת ומברכת ואני מדליקה נר אחד ללא ברכה. לאחרונה שמעתי כי לא מומלץ להדליק נר אחד וכי עליי להדליק שניים (שיהיה זוגי). האם נכון הדבר? 3. באחת מהרצאותיו, הרב זמיר כהן אומר לא להפסיק להתפלל ולבקש מה שרוצים, במקרה שלי, זיווג. האם בתום 40 יום של קריאת שיר השירים או שירת הים או פרקי תהילים עליי להתחיל לקרוא שוב או לעשות הפסקה? אם כן של כמה זמן? קראתי פרקי תהילים שמכוונים לזיווג עברתי לשיר השירים (40 יום) עכשיו סיימתי שירת הים (40 יום). תודה רבה רבה שבוע טוב ומבורך, מלי

תשובה

שלום וברכה

1. שבת יש בה שלושה זמנים ליל שישי יום שבת בבוקר ויום שבת לקראת ערב.

בליל שישי השבת מכונה כנקבה מאחר ואז אנחנו כביכול מחוברים לשכינה. ביום שבת אנו מחוברים לדרגה גבוהה יותר ואז שבת בלשון זכר. לקראת ערב שולטים שני הדברים יחד. הדברים עמוקים ואני כותב על קצה המזלג ממש. על כן נמצא לפעמים ששבת היא נקבה ולפעמים זכר.

2. לא נכון. אמנם יש מצווה מן המבוחר להדליק שני נרות אחד כנגד זכור ואחד נגד שמור, אבל זה לא קשור כלל לברכה כזו או אחרת.

3. את יכולה להפסיק מהקריאה אבל תקדישי כל יום כמה דקות להתפלל על זיווגך בלשונך ובזה אל תרפי.