המת בקידוש ה' נמחלים לו כל עוונותו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה היא מעיין פרדוקס על הגאולה; נאמר שכל מי שמת על קידוש השם, גם אם מדובר בכופר גמור- יימחו לו כל עוונותיו והוא מגיע לגן עדן העליון. לאחר ההקדמה, שאלתי היא כזו: אם נגיע לגאולה כצדיקים- בין כה לא יהרגו יהודים ובכך זכינו כולנו לגאולה. אך במידה וח"ו הגאולה תבוא עם גזירות- הרי שכל יהודי שיהרג (ובכך בעצם ימות על קידוש השם), יהרג בגלל עצם היותו יהודי. עובדה זו מובילה לכך שכל יהודי שיחווה את הגאולה יזכה בה בין אם בגאולה עצמה ובין אם בתחיית המתים. האם ראייתי את הדברים נכונה? ההגיון אומר שכן, אבל אולי יש משהו שאני לא רואה...

תשובה

שלום וברכה

לא כל כך הבנתי את השאלה אבל אכתוב דברים שנראים לי כתשובה לשאלה.

כל דורו של משיח יזכו למחילת עוונות אבל מי שלא יהיה ראוי למחילה לא יחיה בביאת המשיח. פטירה על קידוש ה' היא מתנה ואל זוכים לה ללא זכות מוקדמת.