שמשון הגיבור היה כל כך גדול,למה לא מסופר על כך בתנך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חז"ל מספרים כי רוחב כתפיו של שמשון היה 60 אמה שרק כך יכל להרים את שערי עזה. אם כך כפיר האריות לא היה שואג לעברו אלא בורח ממנו משום שאני מתאר לעצמי שהיה עצום במימדיו למה לא מסופר על כך בתנ"ך ואיך שמשון בכלל ניהל מערכת יחסים עם דלילה שכן גודלו עצום?

תשובה

שלום וברכה

בניהו בן יהוידע לבן איש חי
שם אמר ר' שמעון החסיד בין כתפיו של שמשון ששים אמה היה. נ"ל בס"ד דאין דבר זה כפשוטו, שבין כתפיו היה רחב ששים אמה, דאם כן היה צריך שתהיה קומתו יותר ממאה אמה, ואיך היה דר בישוב עם בני אדם, דודאי אין הבתים וחדרים ושערים גבוהים אפילו שיעור עשרים אמה, אלא כונתו לומר בין כתפיו היה בו כח חזק לסבול עליו משא דבר רחב ששים אמה, דדבר זה יש בו רבותא גדולה מצד הרוחב יותר מן הכובד, כי כיון דהוא רחב כל כך נמצא כולו יוצא חוץ לגוף, ואי אפשר לחבקו שיאחוז בידיו בשתי קצוות שלו, ודבר כזה קשה לסובלו מלבד קושי הכובד, אך שמשון שהיה לו גבורה היה נדמה אצלו משא רחב כזה כאלו נושא נייר או גלדי בצלים, שאין צריך לאחוז בקצוות בשתי ידיו. ואם נאמר למה סתם ר"ש החסיד את דבריו, ולא אמר בין כתפיו סובלים משא רחב ששים אמה, הנה כבר ידוע שכל דברי אגדה דרכם בכך, שתופסים הלשון בדרך חידה, כי לפי סוד המאמר יבא לשון זה מדוקדק היטב:

והעניין על פי סוד מבואר בהרחבה בספר ביאורי אגדות.