זוגיות לא טובה של ההורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ההורים שלי לא מתעניינים אחד בשני כמו שהיו מתעניינים פעם... וזה מאוד קשה לי כי בגלל שהם לא מתעניינים אני מרגישה שהם פחות אוהבים... הדבר משפיע על כל הבית האווירה בבית לא טובה יש תמיד אווירה של מתח ולחץ בבית והדבר מעיק עלי מאוד... אני מאוד רוצה שההורים של יילכו לרב שידריך אותם כיצד להתנהג אבל ללא יודעת איך לעשות זאת... אז בעצם יש לי 2 שאלות: 1. איך אפשר לגרום להם שילכו לדבר עם רב? 2. האם יש משהו שאני בתור הבת שלהם יכולה לעשות שיגרום להם לגלות התעניינות אחד בשני? תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

את לא יכולה לעשות יותר מידי, מלבד מ"לרכל" ולהעביר "לשון הרע" מאבא על אימא ולהיפך. זאת אומרת תגידי לאבא שיאמא דאגה לו מאוד וביקשה ממך להכין צהריים שלאבא יהי אוכל מיד שהוא בא כי הוא עובד קשה ואימא מאוד מעריכה, כך תעשי גם מאבא לאימא. תרבי בזה ככל אשר יתן לך ה' שכל ותבונה ובעז"ה אהבתם תתחזק ותפרח.

בברכת הצלחה,