תפילה וברכות

תוך כמה זמן צריך לאכול כזית כדי לברך ברכה אחרונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, לאחרונה קראתי ושמעתי שצריך לאכול שיעור בתוך 7.5 דקות על מנת לברך ברכה אחרונה.. האם זה תקף לכל המאכלים כולל לחם? ואם לא מספיקים בתוך 7.5 דקות מה עושים? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

מה שכתבת הוא דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן יז) שבדיעבד אפשר לאכול שיעור תוך שבע וחצי דקות, על מנת לברך ברכה אחרונה. אולם לכתחילה דעתו שם, שיש לאכול את השיעור תוך ארבע דקות. האמור נכון גם לגבי לחם.

בברכה,

הלל מאירס