תפילה וברכות

קריאת שמע אחרי שעבר זמנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם פספסתי את זמן קריאת שמע האם אפשר לקרוא גם אחרי הזמן או רק את הפרקים? תודה

תשובה

שלום רב,

את ברכות קריאת שמע אפשר לברך גם לאחר שעבר זמן קריאת שמע - עד סוף זמן תפילה, היינו ארבע שעות מתחילת היום (שלחן ערוך סימן נח סעיף ו).

אם לא קרא קריאת שמע בזמנה, אפשר לקוראה כל היום (שלחן ערוך שם), וגם טוב שיקראנה כדי שיקבל עליו עול מלכות שמים (משנה ברורה ס"ק כז).

בברכה,

הלל מאירס