קידושין על יד שליח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעצי ברדיו כל ברמה, מרב ובר. שקיימת הלכה ברורה שאסור לקדש אישה על ידי שליח... רציתי לשאול בבקשה, אך אברהם שלח אליעזר לקדש איזה לאיצחק לצרות שקיים איסור הלכתי לא לעשות את זה? תודה מראש, תהילה

תשובה

שלום וברכה

זה לשון השולחן ערוך שולחן ערוך אבן העזר הלכות קידושין סימן לה

האיש יכול לעשות שליח לקדש לו אשה, בין אשה סתם בין אשה פלונית,  ויאמר לה השליח: הרי את מקודשת לפלוני. אבל אם אפשר לו לקדשה בעצמה, אסור לקדשה ע"י שליח, אלא אם כן מכירה, שמא אחר כך ימצא בה דבר מגונה ותתגנה עליו.  ומכל מקום אע"פ שמכירה, ב מצוה שיקדשנה בעצמו, אם אפשר.