שאל את הרב - כללי

לגביי חציית הנשמה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמעתי באחת ההרצאות, אם אני לא טועה של הרבה יצחק פנגר על כך שיש מושג של חציית הנשמה או קריעתה... הכוונה שכשאדם שעשה כל כך הרבה דברים רעים בעולם שאפילו גיהנום לא מספיק בשביל לטהר אותו אז פשוט קורעים לו את הנשמה למעלה והוא מפסיק להתקיים...רציתי לדעת אם זה נכון והאם באמת בבית דין של מעלה יכולים לקבל החלטה של להפסיק את קיומה של אותה הנשמה? ולאיזה אנשים עושים את זה?

תשובה

שלום וברכה

עושים זאת לחייבי כריתות. ישנם 36 איסורים בתורה, שעליהם העונש כרת לנשמה, ככתוב: "ונכרתה הנפש ההיא מעמיה", וכל כרת שנענשים מוסיף לכריתת הנשמה מארץ החיים. ומסביר הרמב"ן שכשעוברים על האיסורים הנשמה נכרתת כמו שכתב, ואם עוברים על כל 36 הדברים הנשמה נכרתת לחלוטין.

פורים שמח - מנשה ישראל