אמונה

לקבל את ה"ייסורים´" כמו שהם?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.. השבת יצא לי לקרוא באיזה ספר שמחזזק ראת האמונה שהרי כל מה שה´ עושה הכל לטובתי , אם מגיעה לי עוגמת נפש אז יש שליחיםפ למקום וכו´. רציתי לשאול זה לא מכבר שאני תקופה די רבה פגועה (לא ישירות) מהתנהלות החיים בביתי,ויש לי לעיתים עוגמת נפש מהיתנהגות ההורים אלי / לאחי. ולעיתי ם אני אףף עונה להם... האם אני צריכה לקבל באהבה (לכאורה ) את הייסורים, ולא לענות וליחס חשיבות רבה למצב. או שמא אני צריכה לשים ´סוף´ לכל מיני התנהגויות שאיני מסכימה איתם... (ובמקרים המדוברים אני היא זו שצודקת.. ) תודה

תשובה

שלום וברכה

אם יש לך דרך סבירה שמותרת הלכתית להיפטר מהקשיים, אינך צריכה להשאיר את הדברים בסבל, מותר לעשות הכול כדי להפסיק ולסבול.

אם אין לך כל דרך להינצל מהיסורים יש לך לקבלם באהבה.

בהצלחה - בנימין שמואלי