חברה והשקפה

הומואים/לסביות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום ברצוני לשאולך 2 שאלות הראשונה האם האנשים עם הנטיות השונות נולדו בצורה כזאת, ואם כן איך אפשר להענישם? שאלה שנייה -האם מותר ללכת לחתונה של זוג הומואים? ואם לא וזה גורם לחוסר שלום בית מה עושים? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כל אדם ואדם נולד עם נטיות שונות גם בדברים שנוגדים את התורה.

מטרת נטיות אלו היא להתגבר עליהם ולעמוד במחלמת היצר ולא להיכשל בחטא וללכת בדרך טובים.

כאשר האדם נכשל ולא עמד בתפקיד שלו הוא יעמוד לדין לפני בורא עולם.

גם בנטיות ששאלת יתכן שחלק מהאנשים נולדו עם נטיה זו כדי להתגבר על כך וכפי שבורא עולם נתן להם את הכוח על כך.

רבים פיתחו את הנטיה ולא נולדו כך.

>אין ללכת לחתונה זו ויש להשתמט בכל תירוץ אפשרי.

בברכה - בנימין שמואלי