1) האם ניתן לברך ברכת המזון כאשר הלחם שנשאר על השולחן נמצא בתוך שקית שקופה, כך שרואים אותו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי מספר שאלות: 1) האם ניתן לברך ברכת המזון כאשר הלחם שנשאר על השולחן נמצא בתוך שקית שקופה, כך שרואים אותו? ובנוסף, האם על מנת לברך ברכת המזון ניתן להוציא לחם קפוא? 2) אני נמצא בסביבת אנשים שאינם שומרי מצוות, ויש לי מקרוגל בשרי. לעיתים מבקשים להשתמש במקרוגל שלי על מנת לחמם אוכל בשרי. אין ספק שמדובר בבשר כשר (אבל לא "חלק", ואני ספרדי), ויש להניח שהוא בושל בכלים שאינם מיוחדים לבשר, אבל הבעיה היא שבמידה ואסרב הם יחממו את האוכל במקרוגל אחר, המשמש גם לבשר וגם לחלב. כאשר ביקשו ממני כמה פעמים, לא רציתי להפנות אותם למקרוגל אחר, והסכמתי, בחשש שאני מכשיל אותם. לאחר מכן ניקיתי טוב את המקרוגל והרתחתי בו מים עם סבון. כיצד עלי לנהוג בפעם הבאה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. אפשר לברך גם כאשר הלחם בשקית.

ניתן להוציא לחם קפוא.

2. הינך נוהג טוב מאוד.

בהצלחה - בנימין שמואלי