שאל את הרב - כללי

נגיעה בנידה של אמא או דודה האם מותר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האם איסור נגיעה באחת מהעריות הוא מדואיירתא או מדרבנן. ואם אדם עבר על זה ועשה תשובה מיד מוחלים לו או לא? (או האם צריך גם את יום כיפור וכו´..) והאם שאמך לא נידה או דודה שלך מותר לך לומר לה שלום בנשיקה? (מכוון על הדודה). תורה רבה!

תשובה

שלום וברכה

נגיעה של חיבה היא איסור תורה לשיטת הרמב"ם, שאר נגיעות אינם אסורות מן התורה.

אף לדעתו של הרמב"ם אין בכך כרת ועל כן מוחלין לו מיד בתשובה

אסור לנשק את הדודה אף שלא בנידתה. מותר לנשק את האימא אף בימי נידתה.

בברכה - בנימין שמואלי