מנהגי אורז וקטניות בפסח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום, כבוד הרב אנחנו רוצים להחליט האם עלינו להמינע מאכילת קטניות (הכוונה גם לשמן ובמיוחד לחטיפי הילדים) ולהמנע מאכילת אורז. אנחנו נוהגים בבית כספרדים. בבית אבא של בעלי -לא אוכלים אורז, כן אוכלים קטניות (שמן וחטיפים). מה עלינו להחליט? אנו בעלי תשובה, היו שנים שנהגנו בהמנעות, היו שנים שאכלנו קטניות ואורז. אנו מעוניינים לקחת החלטה וללכת אתה בעיקביות. תודה ריטה

תשובה

שלום וברכה

תישארו במנהג של הורי בעלך, הימנעו מאכילת אורז, ואת שאר הקטניות תאכלו.

פסח כשר ושמח - בנימין שמואלי