תורה ומדע

מי מגיע לגן עדן,מי לגיהנום ומי לכף הקלע

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, בשאלה הקודמת ששאלתי אותך (האם בגן עדן או בגיהינום הנשמות רואים משם הכל?..) ועניתה לי שיש אנשים שמתגלגלים, יש שהולכים לגן עדן, ויש לגיהינום ויש מי שבכף הקלע. ברצוני לדעת כבוד הרב, איזה אנשים מתאימים לכל אחד מהדברים האלה (לדוגמה: מה אנשים עושים כדי להגיע לגן עדן?, או לאיזה אנשים זה מגיע וכך גם לאחרים..) וגם אני לא ממש הבנתי למה התכוונתה כשאתמרה יש שהולכים "לכף הקלע" (לא הבנתי את הביטוי..) אני אשמח לקבל תשובה, בתודה רבה, וחג פסח שמח!

תשובה

שלום וברכה

כל נשמה בעלותה למרומים נשפטת על מעשיה ומי שיצאה מוצדקת בדין נכנסת מיד לגן עדן.

נשמות שמעשיהם לא היו מתוקנים מקבלות מקום לטהר את הנפש, יש מהם שיורדות לגיהנם ויש מהן שמקבלות צ'אנס נוסף לתקן את מעשיהם.

כף הקלע הוא מקום קשה במיוחד ראי >

בברכה - בנימין שמואלי