רכישת מוצרים כשרים בחנות הפתוחה בשבת.

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום למר בנימין שמואלי הנכבד. קבלתי בתודה את תשובתך לשאלתי. בהמשך לשאלתי אציין פרט חשוב שלא ציינתי במכתבי הקודם והוא שהחנות - למעשה סופרמרקט גדול, איננו בבעלות יהודית ומנוהל ע"י מוסלמי. הסופרמרקט נמצא באזור מעורב מבחינת דת ולאום. הסופרמרקט מחזיק במוצרים כשרים וע"ג דלת הכניסה שלו מתנוסס שלט כשרות על המוצרים החתום ע"י גורמים מתאימים. הסופרמרקט שייך לרשת סופרמרקטים שבחלקם סגורים בשבת. בתודה ובברכת שבת-שלום, פנינה הלל

תשובה

שלום וברכה

כמובן, שאם החנות איננה בבעלות יהודית אין כל פגם בכך שהם פתוחים בשבת. וכמו שאומרים בתפילת שחרית של שבת:

וְלֹא נְתַתּוֹ [את מתנת השבת] ה' אֱלֹהֵינוּ לְגוֹיֵי הָאֲרָצוֹת. כִּי לְעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל נְתַתּוֹ בְּאַהֲבָה. לְזֶרַע יַעֲקֹב אֲשֶׁר בָּם בָּחָרְתָּ:

אולם, הואיל וכך, כדאי לדעת שבדרך כלל ראוי להעדיף רכישה בחנויות בבעלות יהודים. וכנלמד מהכתוב 'או קנה מיד עמיתך'.

בהצלחה, וחג פסח כשר ושמח, מנשה ישראל