שאל את הרב - כללי

צר לי לאכזב אותך

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

צר לי לאכזב אותך מנשה ישראל היקר. צרות אופקים מחשבתית הינה סימפטום שמוביל לפירוד ,דבר המנוגד לאידיאל עליו נשען אירגונכם היקר - קירוב ואחדות. כמו כן כל יהודי הוא יהלום ללא קשר לחיצוניותו היכול לעסוק בתורה ובמצוות במינון האישי שלו לפי תיקונו. אין דבר כזה דתי או חילוני , זהו עיוות גס שלא ראוי להימצא במחשבת ישראל. האם אתה חושב שהקב´ה זקוק לכיפה של האדם הדתי או ללבושו השחור לבן ? וודאי שלא. ואדרבא כמה חרדים ישנם שמסתובבים עם גרביונים לבנים ונראים כמו ליצנים חסרי סטייל מינימלי - האם הם מייצגים את בורא העולם השלם בכל שלמות ממציא הכל ממציא הסטייל ? וודאי שלא. אז לפני שאתה פוסל על הסף אופציה כזאת לעניין השאלה תחשוב פעמיים ועל הדרך תגוון קצת את הארון. קצת צבע לא יזיק... קשת בענן

תשובה

לא כתבתי מילה שהקב"ה כביכול צריך גרביים לבנות, או לבוש שחור לבן.
הבאתי רק את מה שהתורה מסמנת כעיקרי מהותו של המשיח, שיקיים את 'כל המצוות', ויעסוק בתורה כמו דוד המלך.

חילוני בעל אמונה ? אמונה במה ? אם הינך מאמין בהקב"ה שנתן תורה על הר סיני כמערכת של הוראות חיים, עלינו להתנהג בהתאם לכתוב בה. ולכיוון הזה בדיוק יוביל המשיח את עם ישראל ואת כל העולם כולו לקראת הגאולה.