שאל את הרב - כללי

שאלה בקשר לתשובה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני תלמיד במגמת גיאוגרפיה והמורה שלי היא דתייה. ממה שאני הבנתי קביעת גיל כדור הארץ (כמה מיליארדי שנים) מבחינת המדע אינה עומדת בספק בכלל. כמו כן היא גם מקובלת על היהדות מפני ששנים של אז הם לא שנים של היום. אני גם לא ממש הבנתי למה הבאת את ה´הוכחה´ הזאת, ההסבר הראשון שלך היה מספיק בהחלט (אותו הסבר שאני קיבלתי) וההסבר השני כלל אינו מפריך את תאוריית האבולוציה. כמו כן למרות שגם אני איני מאמין בתאורייה של דרווין זה לא אומר שהוא התכוון בתאוריה שלו למינים של בני אדם וראוי לציין שהיטלר עיוות בצורה ענקית את התיאוריה שלו. אשמח לקבל תגובה, תודה

תשובה

לכבוד השואל,

1)בלי ספק שהמורה שלך הודיע לך בכונה טובה את מיטב הממצאים של הגיאוגרפים הידועים ושלדעתם אין גיל כדור הארץ עומדת בספק.

אמנם ע"פ ממצאים שנתגלו בשנת 1976 ושוב התפרסמו בשנת 1978, יש ספק גדול בדבר. לא היה ברור לי מתוך דבריך מהו ההסבר הראשון ומהו ההסבר השני שאליו התכוונת; ואם רצונך לברר יותר אנא שלח שוב את שאלתך זו ביתר בירור לאתר.

3) ברור הדבר שהנאצים עיוותו את כל הבנת החיים בעולם הזה בצורה ענקית, ואני מסכים שאין להביא מהם שום ראיה.

בברכה,

רב נחום