חו"ל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבוד הרב, אני גר בחו"ל עקב אילוצים של משפחה ופרנסה ובאחד המאמרים מופיע שמי שגר בחו"ל זה לא מתוך בחירה אלא כי הארץ הקיאה אותו מתוכה . האם זה נכון? האם אני חי בחטא בכל יום? למה אי אפשר לחיות בחו"ל ולהמשיך לקיים את כל המצוות , אשמח להסבר תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אחת מהמצוות החשובות ביותר הוא מצוות ישוב ארץ ישראל ואין זו רק מצווה פרטית אלא מצווה זו כוחה רב לסייע שכל המצוות יגיעו לדרגה גבוהה יותר.

לא כל מי שיצא לחו"ל לפעמים יש לאדם תיקון מיוחד מבמקומות מסויימים בעולם על כן הוא יצא לגלות למקום מסויים למשך זמן, וכאשר יגיע לתיקון המיועד יזכה לשוב ארצה.

בהצלחה