כשרות של אוכל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב שלום. רציתי לשאול: פעם אמא שלי אמרה לי שהיא קראה באתר כלשהו (כנראה אתר לענייני דת) שאם אוכלים רק רוטב,ירק או מרק שבושל עם בשר או עוף אבל בלי הבשר\עוף לא צריך לחכות את השעות עד לאכילת חלב לעומת זאת בן דודי אמר לי שכן צריך לחכות את כל השעות עד לאכילת חלב אני באמת לא יודע מה לעשות? לגבי דגים מאז גיל קטן תמיד אכלתי דגים עם גבינה בדרך כלל פיצה עם טונה ונודע לי ממקום כלשהו שאסור לאכול ממקום אחר שמעתי שחוק זה תקף רק לעדות שונות רציתי לדעת מה לעשות האם מותר או אסור לאכול דגים עם גבינה אם אסור האם צריך לחכות זמן כלשהו או רק לשתוף את הפה. אם באמת צריך להתייחס למוצא ממנו אנו באים אז אני ממוצא מזרחי. תודה על הטרחה הרבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

א. יש להמתין שש שעות.

ב. בני ספרד צריכים להקפיד בדבר.

אין צורך להמתין זמן מסויים אלא לשטוף את פיו ולאכול דבר מה ביניהם.

בברכה - בנימין שמואלי