אם כלים שהוטבלו התערבבו עם כלים לא טבולים האם צריך לחזור ולהטביל הכל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! כידוע ליודעים יש מחלוקת אם הטבלת כלים והם התערבבו עם כלים שלא הוטבלו אם צריך לחזור ולהטביל. (ואם אתה מטביל אז בלי ברכה) אני רוצה לשאול בנוגע לסירים- אם הטבלתי סירים והם התחכחו עם סירים אחרים מבחוץ האם גם במצב כזה (שרק החלק החיצוני של הסיר התחכך עם כלי לא טבול) גם צריך לחזור ולהטביל לפי הדעה האומרת להטביל ? וגם, אם יש אוכל בסיר שלא הוטבל ואתה מוזג לדוגמא אורז מתוכו עם כף שהוטבלה אתה צריך לחזור ולהטבילה לדעה שאומרת לחזור ולהטביל?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי אין צורך להטביל בשני המקרים.

בברכה - בנימין שמואלי