שבת

כמה נרות אני צריכה להדליק ביום שבת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ראשית, תודה על תשובה מעודדת מאוד! (בקשר להורים שלא שומרים שבת והבת כן..) ויש לי שאלה שהיא עדיין בנושא.. לאחר שאנו מקדשים את יום השבת בסעודה של יום שישי ושבת, צריך לנגב את השולחן לאחר מכן עם מטלית. ובחת התשובות נאמר (וגם בהרצאה של זמיר כהן נאמר), כי אסור לנגב עם מטלית (כי זאת מלאכה). אז איזו דרך אחרת יש בכדי לנגב את השולחן, אך לא מחללת שבת? כי אני ממש מעוניינת לנסות. ובנוסף, עם מה צריך לשטוף כלים? כי הרי נאמר, שאסור עם הסקוץ´ .. ויחד עם זאת, ביום שבת בסעודה, יש לנו עגבניות מגורדות. ולאחר התשובה ששלחתה לי הבנתי שגם זהו חילול שבת. אז אסור לאכול את הסלט הזה בשבת? ואיזה דרך אחרת יש בכדי לגרד עגבניות אך לא במגרדת, דרך שלא מחללת שבת..ובנוסף כמה נרות אני צריכה להדליק ביום שבת? (אמי מדליקה נר נשמה ועוד ארבעה נרות רגילים, ואני נר אחד. האם זה בסדר?) אני אשמח להשתמש בעצות. .. תודה רבה ויום טוב!

תשובה

שלום וברכה

עם מטלית יבשה מותר לנגב.

מותר גם לשים קצת מים על השולחן ולאחר מכן לנגב עם המטלית.

אם יש לכם מגב קטן, עדיף לגרוף את המים במגב וכך תוכלי לאחר מכן לנגב עם המטלית לכתחילה.

אפשר לשטוף את הכלים עם סקוט'ש מפלסטיק שלא סופג, אם את לא יודעת איך זה נראה כיתבי לי את כתובתך ואשלח לך בדואר.

אין דרך אלא להכין מערב שבת.

די לך בנר אחד.

בהצלחה והערכה רבה - בנימין שמואלי