תפילה וברכות

עד איזה שעה מותר להתפלל ערבית?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני משתדלת להתפלל תפילה אחת ביום אך מכיוון ששחרית אינני מספיקה אז אני קוראת את ברכות השחר, ברכות התורה וקריאת שמע. בלילה אני קוראת את נשמת כל חי, 13 עיקרים של התורה הקדושה, עשר זכירות שחייב אדם לזכור בכל יום ותפלת הודיה לבורא עולם. לאחר מכן אני מתפללת ערבית ותפילת שמונה עשרה. בדרך כלל אני עושה את זה לאחר חצות האם זה בסדר? האם קריאת שמע מהכתוב ניתן לקרוא לפני תפילת ערבית או אחרי?עד איזה שעה מותר להתפלל ערבית?

תשובה

שלום וברכה

את נוהגת כראוי.

קוראים קריאת שמע שעל המיטה לאחר ערבית.

זמן תפילת ערבית הוא כל הלילה.

גברים צריכים להקפיד להתפלל לכתחילה ערבית לפני חצות כדי לקיים את מצותקריאת שמע לפני חצות כתקנת חכמים.

בהצלחה - בנימין שמואלי