בס"ד זמן הנחת תפילין ושחרית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני עובד הרבה משמרות של לילה שבהן אני מסיים בשעה 8. בערך משעה 2 עד שעה 6 אין לי יותר מידי מה לעשות כמו עכשיו שאני שולח את השאלה. אני רציתי לדעת כמה דברים: 1)מאיזה שעה אני יכול להיתפלל שחרית כיום?. 2)אם אני יכול להיתפלל שחרית בלי להניח תפילין וכשאני מגיע הביתה בעצם להניח תפילין?. 3)הבנתי שטוב להתפלל לפני הנץ ולהגיע לקראית שמע עם הנץ זה נחשב איכותי יותר... אני ישמח לדעת בידיוק מה הכי טוב לעשות כי אני חסר מעש ברוך השם בשעות כאלה בעבודה.

תשובה

שלום וברכה

נץ החמה כיום הוא בשעה 5:46 לערך ובזמן זה כבר אפשר להתפלל את תפילת משונה עשרה של שחרית כאשר את כל התפילה עד לשמונה עשרה אומרים לפני זמן זה, כולל קריאת שמע.

מצוות קריאת שמע היא אכן עיקרה לפני הנץ החמה.

עדיף להתפלל שחרית כאשר הינך מעוטר בתפילין.

בשעת הדחק אם הינך יודע שלא תוכל להתפלל שחרית בבית ואינך יכול להביא את התפילין לעבודה, מותר לך להתפלל לא תפילין וכאשר תגיע הביתה תניח תפילין.

בברכה - בנימין שמואלי