זוגיות

פער גילאים בזוגיות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לפי התורה האם זה הגיוני או האם זה נורמלי שאישה שהיא גרושה יכולה להתחתן עם בחור שצעיר מימנה בחמש עשרה שנה

תשובה

שלום וברכה

מותר על פי ההלכה להתחתן גם אם יש פער גילאים. אולם חז"ל לא היו ממליצים על נישואים בפער גילאים גדול כשהדבר יוביל לאי הבנות בין בני הזוג, וכמו שמבואר בדבריהם במסכת יבמות  שהיו נותנים לשואלים עצה ההוגנת כלומר דברים של טעם: "כגון שאם הוא זקן והיא ילדה או שהוא ילד ובא להסתבך בזקנה אומרין לו כלך אצל שכמותך ואל תכניס קטטה לתוך ביתך".

לגבי זיווג ראשון המליצו בספרים שלא להתחתן אם יש פער גילאים מעל 10 שנים. לגבי זיווג שני נהוג להתחתן גם בפער גילאים גדול יותר, ואכן יש לוודא ככל האפשר שהפער לא יוביל לחיכוכים מתמידים.

בהצלחה - מנשה ישראל