שאל את הרב - כללי

קיימת סתירה בדבריך

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מבין את התשובה שלך ויש בה מן ההגיון אבל כולנו יודעים שהאלוקים הוא הכל יכול אז אם הוא הכל יכול הוא היה יכול לברוא את הנשמות בצורה כזו שלא יחושו בושה או צער על זה שלא עמלו כדי להנות מזיו השכינה והוא בכוונה תחילה ברא אותנו בצורה כזו שאם נקבל משהו בלי לעמול עליו אנחנו נתבייש ויהיה קיים בנו צער לכן אני חושב שקיים עוד משהו נסתר שאין אנו יכולים לדעת מהו?!........ אשמח לראות תגובך

תשובה

שלום וברכה

האמת, שהצדק איתך. לעולם לא נרד לסוף דעתו של בורא עולם.

אולם בכל זאת יש להוסיף שהאמת האלוקית היא שהנאה אמיתית היא רק הנאה שמגיעה לך

ביאור נוסף על כך הוא שאנו צריכים להיות דומים לבורא והבורא הוא הבעלים על כל בדין ולא בחסד.

בהצלחה - בנימין שמואלי