תבניות של תנור

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בעבר, אפינו בתנור גם אוכל בשרי וגם אוכל חלבי. כעת ב"ה משתמשים בו לבשרי. יש לי כמה שאלות: 1) בעבר הרחוק יחסית (לפחות כמה שנים) אפינו פיצה בתבניות התנור, הפיצה היתה על נייר אפייה והגבינה נגעה בתבניות אולי רק לעיתים רחוקות. האם ניתן להכשיר אותן כך שניתן יהיה להשתמש בהן לבשר? 2) בתבניות אלה השתמשנו גם למאכלים בשריים, האם בשל כך הן נפסלות לשימוש - גם לאפיית מאכלים פרווה? 3) האם על ידי ציפוי בנייר כסף ניתן להשתמש בכלי חלבי לבישול מאכל בשרי ולהפך? 4) האם בתנור הבשרי אפשר להשתמש לעיתים רחוקות למאכלים חלביים - כאשר יש צורך (חג השבועות למשל) ע"י הכשרה כהלכה בכל פעם שרוצים לעשות את זה? זאת אומרת, האם אפשר לשנות את השימוש של התנור מספר פעמים. יש לציין שאנחנו ספרדים. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מאחר והשתמשת בנייר אפייה וכן צירופי היתר נוספים אפשר להכשירו בליבון ע"י חימומו בתנור בחום הגבוה ביותר בתנור למשך חצי שעה.

לאחר מכן התבניות יהיו פרווה ותוכלו להשתמש בהם כרצונכם.

אין לסמוך על ציפוי נייר כסף מאחר והוא עלול להיקרע.

אם מדובר בנייר כסף עבה במיוחד מותר ויש לכסות בשני שכבות.

4. מותר ע"י הכשרה לאחר ניקיון יסודי.

בברכה - בנימין שמואלי