כיד לגרום לבעל לשבת וללמוד?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! מה עונים לבעל שיודע ומבין שהוא צריך לשבת וללמוד אך כל פעם ישנם סיבות שמעכבות ודוחות את זמן הלימוד מפעם לפעם. ושוב ושוב מקבל על עצמו שהפעם זהו והוא יושב ללמוד למרות ש... ולאחר כמה ימים שוב ישנם עיכובים וזמן הלימוד שוב נדחה. ואפילו שהוא אומר שהוא בעצמו נהנה מזמן הלימוד אבל עד שהוא מצליח לשבת זה לאחר המון עיכובים כבר במשך שנים. וזה לא דברים שתלויים בו בדרך כלל. נשמח לשמוע על הרצאה בנושא. תודה מראש ויישר כוח עצום...

תשובה

שלום וברכה

זאת דרכו של היצר לדחות את האדם עוד שנה ועוד שנה עום יום ועוד יום ועד שמגיעים לסוף החיים ללא כלום.

חשוב מאוד להילחם ביצר זה וכדברי חז"ל במשנה מסכת אבות פרק ב
וְאַל תֹּאמַר לִכְשֶׁאֶפָּנֶה אֶשְׁנֶה, שֶׁמָּא לֹא תִפָּנֶה:

יש להתחיל ללמוד בקביעות בעקשנות יתירה ולשבור את היצר הרע וראוי שעדיף שהקביעות תהיה בבוקר לפני התחלת העיסוקים וכן בערב ובעז"ה הוא יצליח לעמוד בכך.

בברכה  - בנימין שמואלי