שאל את הרב - כללי

האם זה רצח?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום. קראתי את ספרו של הרב זמיר כהן "המהפך" והתעוררה לי שאלה מהכתוב בספר: מצד אחד הוא כותב שהוצאת זרע לבטלה זה רצח המונים ומצד שני הוא כותב שתינוק נחשב כאדם רק מהשבוע ה-40 להריון... אז מדוע אם תאי זרע שבכלל לא נחשבים כאדם זה נקרא שרוצחים אותם? ועוד שאלה בנושא- הרי כשנוצר תהליך הרבייה נבחר רק זרע אחד מתוך מליני הזרעים שנכנסים לגופה של האשה..האם כול שאר הזרעים לא נחשבים בטלים? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יש דרגות רבות בגדר של חיים ובודאי יש איסור להפיל כל עובר אפילו בן יומו ללא צורך כלל מפני שכבר יש חיים ביום הראשון של ההריון ועוד מיציאת הזרע.

ההלכה שעובר נחשב כחי מ40 יום ואילך הוא נוגע להרבה דברים כדוגמא שהפלה לאחר 40 יום ייחשב כהפלה לכל מיני דינים כטהרה וכפדיון הבן וכדו'.

בברכה - בנימין שמואלי