שאל את הרב - כללי

שאלות על קבלת התורה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בזמן האחרון עלו במוחי שאלות שקצת ערערו אותי וקיויתי שאוכל לקבל כאן תשובה 1.הבנתי שהעם שמע מה´ רק את עשרת הדברות ויש אומרים רק את שתי הראשונות ולאחר מכן משה בלבד שמע את דבר ה´ והעביר אותו לעם כלומר כל שאר המצוות והתורה כולה שמע רק משה מפי ה´ שאלתי היא האם העם ראה את אוהל מועד כשמשה היה בו והאם העם ראה באוהל איזה שהם סימנים פירוטכניים או חיזין בזמן שמשה היה באוהל אשר מראים על המצאות ה´ באוהל ושבאמת ה´ דיבר שם אל משה ולא חלילה שמשה המציא באוהל מועד את כל שאר התורה כלומר איך נדע שבאמת ה´ דיבר אל משה באוהל ובשאר ההתגלויות?איפה כתוב על סימנים שהיו באוהל מועד שמעידים שאכן ה´ היה בו ואיך נדע שחלילה משה לא סילף את דבר ה´?אולי הכח והעוצמה שזכה בה עלתה לו לראש והוא החליט לסלך את דבר ה´ ולעשות בדברי ה´ כרצונו אני חלילה לא שואל שאלות אלה מתוך כפירה אלא רק מתוך רצון לדעת ולהחכים ולחזק את אמונתי

תשובה

שלום וברכה

במשך הארבעים יום שמשה קיבל את התורה בהר סיני היה ההר עשן וכולם ראו את התגלות השכינה.

כן בכל פעם שהיה ה' מדבר עם משה היה נכנס לאוהל מועד ששם היה השכינה.

קרח אכן טען בכל זאת שמשה ממציא דברים מעצו ובמעמד קורח ראו כולם שמשה אמת ותורתו אמת וכך עומד קורח ומכריז עד היום הזה משה אמת ותורתו אמת.

בברכה - בנימין שמואלי