האם צריך לברך על מזוזה כשמחליפים אותה לאחר בדיקה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לפני כמה ימים נכנסתי לביתי החדש וכמובן ששמתי מזוזות, המזוזה ששמתי אצל הילד שלי היתה פגומה ונאלצתי להחליף אותה באחד מהחדרים האחרים עד שאקנה חדשה האם צריך לברך שוב ? יש לי יציאה לחצר עם דלת ומשקוף ותקרה מאוד קצרה האם אני צריך שם מזוזה (חוששני שמא המזוזה תתרטב מהגשם) יש לי מרתף עם חדר כביסה (חדר מכונות ) עם משקוף האם צריך מזוזה? אני גר בחוץ לארץ ואני משכיר מחוץ לבית יחידת דיור ברור לי שצריך מזוזה אבל לא שמתי כי המשכירים שלי הם גויים ואני חושש שמא הם יפגמו או ישחיתו את המזוזות ביחידה מה אני יכול לעשות בנידון תודה רבה אני רוצה לציין שלמרות שאני גר בחו"ל , אני מאזין להרצאות שלכם ,יש לכם אתר נפלא עלו והצליחו

תשובה

שלום וברכה
צריך לברך שוב.
יש להניח מזוזה בבית מזוזה אטום, ניתן לרכוש בכל החנויות של תשמישי קדושה.
גם במרתף צריך להשים מזוזה.
והנני בברכה