שבת

האם מותר לקנות מוצרים בחנות מחללת שבת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני גר ליד הקניון,בבת ים,ביום השבת כל חנויות הקניון סגורות פרט לסניף הסופר פארם שעובד מידי שבת מהבוקר ועד הלילה,כך גם ביום שישי עד הלילה,כלומר פתוח כל ימות השבוע כולל בחגים ומועדים. עד כמה שאני יודע סניף זה עובד בשבת על תקן תורנות בית מרקחת, אך היות ובית המרקחת נמצא בתוך החנות אז כל החנות פתוחה לכל,כך יוצא שסניף הסופר פארם פעיל ומשגשג במיוחד בימי השבת כשהוא מנצל את תקן התורנות של בית המרקחת. שאלתי היא-העים לאור כל זאת יש לסופר פארם כשרות? כי היא מוכרת גם מזון, כיהודי שומר עליי לקנות בסופר פארם(בימי חול כמובן)? אשמח לתשובה, תודה!

תשובה

שלום וברכה

כל דבר שמיוצר בכשרות אינו נאסר כאשר הוא נמכר בחנות מחללת שבת. מעיקר הדין מותר לקנות מוצרים בחנות מחללת שבת

בוודאי ראוי להימנע ככל האפשר לקנות בחנות מחללת שבת מאחר והם פוגעים באבינו שבשמיים.

בהצלחה - בנימין שמואלי