אמונה

שאלות בכל מיני נושאים0

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האים לחם שנאפה בתנור שכרגע הוא פרווה לאחר שנוקה ולא שומש 24 שעות וכו.. האים מותר לאכול את הלחם עים מוצרי חלב? 2. מגש תנור בשרי יש אפשרות להכשירו לפרווה? 3.האים כששמים את המגש החד פעמי על רשת תנור בשרית המאכל הופך בשרי. ? 4. האים יש איזה כלל לגבי כול השאלות האלו כי זה נורא מבלבל ככה. 5. תוכל לכוון אותי לאיזה שיעור תורה המדבר בנושא תפקיד האישה בעולמה הזה כי נורא קשה לי ריבויי תפקידיי ואני חושבת שלגבר הרבה הרבה יותר קל מאשר לאישה הוא כימעט כול היום מחוץ לבית עבודה לימוד תפילות וכדומה וזה נהדר ומצויין אך לפחות הבעל לא מתוסכל כמו האישה שכול יום היא בין 4 קירות משועבדת לצרכיי הבית והילדים ובסוף היום שהבעל מגיע פשוט מוציאה עליו את כול הקושי העצבים והתיסכול אני יודעת שלא ניתן לשנות את העולם אבל אני פשוט רוצה להתחזק בלאהוב את מה שאני עושה כי אני כול כך צעירה בת 22 עים כול כך הרבה מטלות+ 3 ילדים קטנים ואני שמחה בהם מאוד ומודה לשם עליהם אבל תסכים איתי שאשה צריכה לצאת מהבית קצת ולא לעבוד בלי הפסקה סביב השעון יום יום זה מצב שאני בתוכו ואני רוצה לדעת איך לאהוב אותו.גם שרוצים לצאת לאנשהו ניגמרים לי הכוחות כי כבר נהייה מאוחר ואז שוב מגיע יום חדש ויאללה לעבודה קשה לי אני צריכה עזרה. תודה

תשובה

שלום וברכה

1. לחם שנאפה בתנור בשרי או חלבי נשארת פרווה.

יש מהאשכנזים שמחמירים שבתוך 24 שעות של השימוש לחלב יש להחמיר שלא לאכול יחד עם בשר אולם לכל הדיעות אין כל עניין להחמיר ולהמתין בין אכילת הלחם לאכילת בשר.

2. מגש תנור אי אפשר להכשיר.

3. המגש לא נהפך לבשרי.

ראוי לקנות ספר על כשרות.

5. חובה לך לצאת מפעם לפעם לחופשה ולהשתחרר קצת וכך תוכלי לעשות את התפקיד שלך בשלימות.

בהצלחה - בנימין שמואלי