חברה והשקפה

אמונה ובטחון- אה..?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע המושג " צדיק ורע לו רשע וטוב לו " ובכן שאלתי היא א" אם אינני מאמין בתאוריית הקונספירציה שיש חיים שאחרי ולכן הצדיק יבוא על גמולו בעתיד הרחוק והרשע נח על זרי הדפנה כדי להיענש בעתיד היותר רחוק .. ב" אני כיהודי דור חמישי בארץ רוצה מאוד להבין במה אני נחשב " עם סגולה מכל העמים " הייתי רוצה לדעת לו הייתי נוצרי פרוטסטנט המתגורר בסידני אוסטרליה מה היה חסר לי בחיי היום יום ???

תשובה

שלום וברכה

היהדות מתבססת על כמה עקרונות שרק בידיעת כולם אפשר לקבל תשובות על פי היהדות.

ללא בדיקת הדברים היסודיים אין טעם להתכתב על התוצאות היוצאות מאותם דברים יסודיים.

הדברים היסודיים ביותר שאלו הם עיקרי היהדות הם כדלהלן.

א. יש בורא לעולם.

ב. הבורא התגלה לעם ישראל ונתן להם תורת אמת.

ג. התורה מבוססת על התורה שבכתב ועל התורה שבעל פה יחד.

ד. יש שכר ועונש לאחר תקפות חיינו בגוף בעולם הזה, על מעשינו בעולם הזה.

אם אחד מדברים אלו אינם ברורים לך אשמח להוכיח לך את אמיתות הדברים.

רק לאחר ידיעת דברים אלו אוכל לענות לך במה אתה מיוחד יותר מגוי אוסטרלי.

לאחר מכן אשמח להתכתב איתך שוב.

בהצלחה - בנימין שמואלי