חברה והשקפה

מהי יהדות אמיתית?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלו רב, אני יהיודי מאמין מאז שנולדתי, אבל בכל השנים מנסה להבין מה זה יהדות אמיתית. אני רואה חילוקי דעות כמעט בכל הנושאים החל מהגמרה ועד אלף ואחד זרמים ומפלגות במגזר הדתי בזמננו. הפגנה ההמונית של החרדים וחילוקי דעות בן הרבנים עוד הוסיף אש על מדורת הבילבול שלי. אני מחפש את היהדות האמיתי. הלוואי שידעתי איך לקיים "טהר לבנו ולעבדך באמת"!!!הנשמה שלי פשוט זועקת!!!!!!!!

תשובה

שלום וברכה

אין חולק על התורה והמצוות וההלכה הפסוקה לכל העדות ולכל הקהילות היא בעיקרון שווה.

כל השאלות הם בדרכים איך להגיע לקיום מצוות יראת ה' ואהבתו בשלימות, וכל אחד יכול ללכת לאן שליבו נוטה ולהתחבר אל דרך זו ובכך הוא מוצא את דרכו לבורא עולם אולם דעת כולם שווה שרצונם להגיע לוטהר לבבך לעבדך באמת.

בברכה - בנימין שמואלי