נשים

טבילה לאחר גיל המעבר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד אני נשואה בשנית טבלתי בימי חיי שלוש פעמים .בפעם הראשונה לפני חתונתי הראשונה. בפעם השניה לפני חתונתי השניה שהייתה לפני כעשר שנים. בחודש נובמבר האחרון השתתפתי בסמינר של ערכים שבעקבותיו חלו בי שינויים התחלתי להשתף בשיעורים אצלנו בביהכ"נ של הישוב שבינהם גם על הבית היהודי.וכך מצאתי את עצמי לאט לאט מתחילה לשמור עד שהגעתי לספירת 7 נקיים מלאים וכאשר החלטתי שזהו אני בחודש הבא טובלת בום לא קיבלתי יותר מחזור.לאחר בדיקות שנשלחתי ע"י רופא נשים הסתבר לי שפסק לי המחזור. התייעצתי עם הרבנית של הישוב אשר הדריכה אותי וב"ה בשבוע האחרון טבלתי במקווה.החוויה שעברתי הייתה נפלאה,ושאלתי היא האם אני יכולה לטבול שוב ואיך זה מתבצע בגיל המעבר.

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לטבול שוב, את טהורה כעת בעז"ה עד סוף ימייך.

אם בעתיד תקבלי מחזור או כתמים תוכלי לטבול שוב.

הקב"ה זיכה אותך לטבול ובכך לתקן את כל ימי חייך שלא זכית להכיר את בורא עולם.

בהצלחה - בנימין שמואלי