שאל את הרב - כללי

גזענות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לרב העונה, שמעתי את התשובות לשאלת הגזענות בעמנואל, אבל מצד שני אני שומע על מקרים שאשכנזים קוראים לספרדיות ספרדג`וקיותת, זאת לו גזענות? ועוד מקרים כאלו..אם אפשר הסבר לזה אני אשמח. בודק יחיד – טענות בדבר הפעלת שני בתי ספר תחת סמל אחד ובדבר אפלייה על רקע עדתי נגד הלומדות בו" (ההדגשות בכל הציטוטים הן במקור –ש.ק.). אם אפשר לדעת מאיפה מקור הדוח כדי לדעת אמיתות הדבר

תשובה

שלום וברכה

מבלי לבדוק אם כינוי פלוני או אלמוני אכן נאמר או לא נאמר, אינני יכול להגיד שאין לפעמים כינוי בזוי מטעם יחיד אשכנזי ליחיד ספרדי או להיפך. איננו אחראים לביטוי של יחיד וכולנו מוקיעים אמירות אלו.

אולם להאשים את כלל הציבור ואת מנהיגיו שכולם יצאו בעד אפליה היא שקרית ולא נכונה.

הציבור החרדי מאוחד על כל גווניו ואוהב את כל העדות כולם ללא כל הבדל.

הנה אחד המקורות לדו"ח של משרד החינוך שלא חשוד כלל באהבת חרדים יתירה

בהצלחה - בנימין שמואלי