חינוך ילדים

בי"ס מתאים לילדים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לנו 3 ילדים ,2 מהם בבי"ס ממ"ד בת בכיתה ד´ ובן בכיתה ב´ ,אין הפרדה בין בנים לבנות. אנחנו מתחזקים מזה כ-4 שנים(שומרים שבת מזה 10 שנים).אני רוצה לירשום את בני לת"ת בעלי לא שלם עם ההחלטה מאחר והוא לא כ"כ מתחבר לכך הוא בעד לימודים ועבודה ,הוא רוצה שהבן יקבל מקצוע על מנת שיוכל להתפרנס בכבוד ולא יזדקק לאף אחד. בעיה נוספת היא שאני רוצה שהילדים ילמדו במסגרת שקיימת בה הפרדה בין בנים בנות,ובאזורינו הדבר קצת בעייתי.יש רק מקום אחד כזה ואני לא יודעת אם הרמה הרוחנית שם מספיק גבוהה.האם ללכת לתורני או לת"ת -למרות שהבעל לא שלם עם זה? מהו הדבר הנכון שעלי לעשות? תודה על העזרה. שבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

בוודאי תלמוד תורה הוא המקום העדיף ביותר לבניית עולמם הרוחני של הילדים, שישארו יראי שמיים ובעלי אמונה ועושים נחת רוח לבוראם.

את לימוד המקצוע אפשר להשלים בקלות כאשר הדבר יהיה נחוץ לפרנסתם. אולם את התכונות הטובות ואת היראת שמיים הנכונה קשה מאוד להשלים כאשר החינוך היסודי אינו כולו על טהרת הקודש.

בטוחני שתוך זמן קצר בעלך יבין את גודל המעלה של הילדים בתלמוד תורה ובוודאי לאחר מעשה הוא יודה לך על כך מאוד.

עלו והצליחו - בנימין שמואלי