אמונה

נפילות ברוחניות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לשאול שאלה על נפילות ברוחניות. אם כאשר אני נופלת באיזה עבירה זה אומר שאין לי סייעתא דשמייא מה אני אמורה לעשות שאין לי ומה בעצם הבחירה שלי עם הכל תלוי בסייעתא דשמייא שהרי אני לבדי לעולם לא אוכל להתגבר על יצר הרע שלי לבדי רק עם עזרת ד´ יתברך,אז מה אוכל לעשות כדי שיהיה לי עזרה מד´ ומה זה אומר שנפלתי שד´ לא רוצה לעזור לי???

תשובה

שלום וברכה

לכל אחד יש סייעתא דשמיא אולם סייעתא דשמיא אינה ערובה למניעה מחטא ועדיין נשארת בחירה לאדם אם ירצה יחטא ואם ירצה לא יחטא.

ללא העזרה משמים האדם לא היה בעל בחירה כלל אלא היה חוטא בכל מקרה ובכל מצב.

גם לאחר הנפילה יש לך סייעתא דשמיא להתחזק ולחזור בתשובה ולהמשיך הבדרכך ולתקן את כל אשר פגמת.

ככלל אין להיבהל מנפילות, כל נפילה מביאה התקדמות חזקה יותר ועל כך נאמר שבע יפול צדיק וקם.

בברכה - בנימין שמואלי