שאל את הרב - כללי

דג עף ומתי נתחברו ספרי התנ"ך?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי כמה שאלות. 1.ראיתי גם דג עם ידיים וגם דג דאון מרחף שיכול ללעוף 200 מטר.זה לא הוכחה לאבולוציה? 2.יש הוכחות נגד טענת ביקורת המקרא שהתנ"ך נוצר או בימי עזרא ונחמיה או שזה נכתב בחלקים ואנשי כננה"ג ערכו את זה וזה מה שיש בידינו? תודה מראש.

תשובה

לכבוד השואל,

1. בקשר לדג נא ראה בלינק הבא:

2. אינו ברור משאלתך אם כונתך לחלק התורה או לחלק הנביאים וכתובים.  מקובל אצלנו שספרי נ"ך נכתבו בזמנים שונים ואח"כ נערכו [אבל חוץ מספר עזרא נחמיה ודברי הימים השאר נכתבו עוד לפני זמן של עזרא ונחמיה] משא"כ חמישה חומשי תורה היו כתובים בשלמותן בכל האתיות שבהן ביום פטירת משה רבנו ע"ה ואין דבר שניתוסף עליו אח"כ.

בברכה,

רב נחום