תפילה וברכות

קריאת שמע שעל המיטה / תפילת 18

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב - שלום, רציתי לשאול: 1. עד איזו שעה מותר לקרוא את ק"ש שעל המיטה? 2. אם אני לא מצליח להרדם ונשאר ער עד שעות הבוקר המוקדמות, איזה חלקים מהתפילה יש לומר? 3. ואם אני מחליט ללכת לישון אחרי 00.00 בלילה, האם גם אז יש נוסח מסויים לתפילה, או שקוראים את כל התפילה? ולגביי תפילת 18: לפי הידוע לי ישנם 3 צעדים בתחילת התפילה ו-3 צעדים בסוף, מהו אופן עשיית הצעדים בתחילת התפילה ומהו אופן עשיית הצעדים בסוף התפילה? תודה מקרב לב, יוחאי לוי.

תשובה

שלום וברכה

עד חצות אומרים את כל קריאת שמע כתיקונה.

מחצות ואילך אומרים את כל הקריאת שמע כרגיל מלבד ברכת המפיל שאומרים אותה לשם שמיים.

מעלות השחר אין צורך לומר כלל קריאת שמע שעל המיטה.

לפני ה` שפתי תפתח, יש ללכת שלוש פסיעות קדימה למקום שבו אתה עומד להתפלל, ויש להתחיל ברגל ימין.

אם אתה כבר עומד במקומך יש לך ללכת שלוש פסיעות אחורה, כדי שתוכלי ללכת שלוש פסיעות קדימה

בסיום התפילה קודם שאומרים `עושה שלום במרומיו` יש לפסוע שלש פסיעות לאחור, בכפיפת ראש מעטה ולומר עושה שלום במרומיו כשראשך כפוף לצד שמאל, `הוא יעשה שלום עלינו` כשראשך לצד ימין, `ועל כל ישראל כשראשך ישר.

בברכה - בנימין שמואלי